Stress i livet

5 x 2,5 h

Stress uppstår vid obalans mellan krav/påfrestningar och din förmåga att hantera dem. Det är en naturlig mänsklig reaktion. Stressen kan vara en sund drivkraft men den kan också utvecklas till att bli långvarig och få negativa konsekvenser. Att förstå vad stress är, hur du påverkas och vad du kan göra för att hantera den är ett viktigt led i att främja hälsa och hitta en mer hållbar livsstil.

Genom samtal, upplevelsebaserade övningar och en del teori utforskar vi ämnet stress. Du får reflektera och identifiera situationer och faktorer som kan sättas i samband med stress samt få verktyg att påverka egna stressmönster.

Vi erbjuder en workshopserie på fem gånger som vilar på gestaltteoretisk grund och aktuell forskning inom stress och hälsa.

Datum och orter:
5 torsdagskvällar kl 18.00 – 20.30
Nästa omgång start vt-20

Plats: Birger Jarlsgatan 58, Stockholm 
Kursledare: Johanna Martinsson och Fredrika Sandell
Kursavgift: 2 320 kr inkl moms

Kursen vänder sig till dig som:
– vill få en grundläggande kunskap i vad stress är och hur den påver dig fysiskt och psykiskt
– vill skapa medvetenhet om dina egna stressreaktioner och kunna tillämpa olika metoder för att göra stressen hanterbar och uppnå ett ökat välbefinnande i vardagen

Innehåll:
– förstå sambandet mellan egna tankar, känslor, beteenden och kroppsliga reaktioner
– reflektera över din livssituation
– pröva olika metoder för att hitta sätt att förhålla sig till stressiga situationer
– mindfulness i vardagen
– teorianknytningar till kursens moment

Ledare:
Johanna Martinsson, diplomerad gestaltterapeut från Gestaltakademin, diplomerad avspännings- och stresspedagog från Sverigehälsan.
Fredrika Sandell, diplomerad gestaltterapeut och organisationskonsult från GIS International

Mer information:
Har du frågor välkommen att kontakta Monica Hagbok på telefon: 08-10 81 71 eller per mail: monica.hagbok@gestaltakademin.se