Vill du bli en världsförbättrare? Börja i dig själv.

Vi är många idag som inte riktigt vet hur vi ska göra för att göra rätt.
Ska jag börja aktivera mig inom partipolitik?
Ska jag skölja plastförpackningarna?
Ska jag vända andra kinden till?
Ska jag istället säga ifrån?
Ska chefer peka med hela handen?
Ska jag ge pengar till tiggare?
Ska jag arbeta för fred?

Självklart vill jag förbättra samhället! Men vad är mitt område? Hur mycket kan jag göra? Hur behöver jag förbereda mig? Det kan jag ta reda på om jag utforskar mig själv. Vem är jag? Hur uppfattar andra människor mig? Är jag bossig? Är jag svag och blek? Blir jag ofta arg? Har jag ångest på kvällarna över miljön?

Hur jag än vänder och vrider på dessa frågor, så börjar allt med mig själv. Om jag vill bli en bra chef behöver jag förstå hur mitt beteende påverkar andra. Om jag vill engagera mig i en organisation behöver jag veta hur dess arbetssätt och dess kultur responderar inom mig. Om jag vill jobba för fred behöver jag veta vilken typ av arbete jag är beredd att åta mig och vilka värderingar som stämmer för mig. Jag behöver ge mig själv tiden att reflektera över vad som är viktigt för mig.

/Helena Törnblom
Verksamhetsledare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.