Välkommen tillbaka efter den här sommaren!

En sommar kan innebära lång ledighet. En lång ledighet kan komma att väcka tankar på att det borde finnas ett annat sätt att leva, man kanske ska börja motionera, meditera, någon kanske börjar titta på andra arbeten, eller en annan inriktning i livet.

Det är nog väldigt sällan man söker efter ett mer stressfyllt, okontrollerat arbete med många fler arbetstimmar just när de existentiella tankarna letat sig in i ens medvetna. Har du pratat med någon som säger; ”Jag längtar så efter stressen och pressen mitt arbete ger. Låt snart den här ledigheten vara över! Lite ont i magen – det har jag saknat!”

Det är snarare så att man funderar på hur man får allt att gå ihop. Hur ska man se till att det här kommande året blir lite annorlunda och bättre?

Ingen kan ta bort en tuff arbetssituation genom att gå en kurs eller se positivt på saken. Däremot kan man ta klokare beslut när man känner sig själv bättre; vad man orkar, vad man får kraft av, hur man kan hantera svårigheter som ändå inte försvinner av sig själva.

Själv har jag haft en längre ledighet från mitt uppdrag som verksamhetsledare på Gestaltakademin. Jag hann inte tänka så mycket alls eftersom min skola i Bologna pågick sex dagar i veckan och var ganska tuff, både fysiskt och mentalt. Det var mycket nytt att ta in och minnas från dag till dag. Under juli månad har jag delvis försökt hitta tillbaka till jobbet, och trots att det var en utmanande utbildning fick jag energi som jag kan omsätta på arbetet nu!

Och nej, ingen stress men istället långa promenader och en hel del påfyllnad har jag planerat in.
Vad har du planerat?

/Helena Törnblom, Verksamhetsledare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.