Möt dig själv som professionell

Kurs för legitimerade psykologer, legitimerade psykoterapeuter och psykiatrer. I samarbete med Lasse Övling, Monika Trozell, Lotta Eriksson och Lars Carlsson.

Om kursen

Hur lätt är det att som behandlare förhålla sig till sina patienter eller klienter? Inte alls särskilt lätt. Du är behandlare, men också människa. Du tänker och känner i mötet med patienten/klienten. Du blir berörd, glad, ledsen, irriterad och kanske till och med förbannad. Hur ska vi som terapeuter hantera våra egna reaktioner? Inom gestaltmetodiken är reaktionerna en tillgång och ett av de verktyg du har att arbeta med.

Tillsammans med fyra erfarna gestaltterapeuter har vi skapat en utbildning för dig som är legitimerad psykolog, psykoterapeut eller psykiatriker.

Du får prova på gestaltterapeutiska verktyg/förhållningssätt och utforska hur du kan använda dig själv och din personlighet som resurs i din profession. Det ger ökad insikt om dynamiken i relationer och din egen påverkan. Du breddar din repertoar i terapirummet och utvecklas även personligt. Kanske hittar du också uttjänta mönster och nya, kreativa sidor.

Den här kursen är två halvdagar – om den ger mersmak startar också en längre utbildning i mars 2023, där du kan fortsätta att på ett kreativt sätt utforska dig själv i relation till din profession och person.

Kursen vänder sig till dig som

  • Är legitimerad psykolog, legitimerad psykoterapeut eller psykiater
  • Vill utvecklas både professionellt och personligt
  • Är nyfiken på vad gestaltmetodik kan bidra med i ditt arbete

Upplägg

  • Två halvdagar med praktiska övningar där du får möta dig själv som professionell terapeut
  • Reflektion över ditt eget sätt att fungera och förhålla dig samt hur det kan bidra till ditt arbete

Datum

Kurstillfälle 1: lör 12 november kl. 13–17

Kurstillfälle 2: sön 13 november kl. 09–13

Plats

Centralt i Stockholm. Adress meddelas längre fram.

Pris

1 800 kr + moms

Kursledare

Lasse Övling, Lotta Eriksson, Monika Trozell och Lars Carlsson. Alla gestaltterapeuter och psykolog respektive legitimerade psykoterapeuter.

Anmälan

Anmälan sker direkt till kursledare Monika Trozell.