• open panel
Helena Törnblom - ny verksamhetsledare

”Jag har verkat som chef större delen av mitt yrkesverksamma liv, under 13 år som rektor inom allt ifrån grundskola via gymnasium till yrkeshögskola med vuxna studenter. Även innan dess har jag arbetat inom skolväsendet; både inom statlig högskoleverksamhet och kommunal förvaltning. Även några år innan dess som lärare. Just nu är jag verksamhetschef för ett flyktingboende på Lidingö.

För sex år sedan gick jag Gestaltmetodik i Organisation för Lars och Margareta Marmgren i Gottskär, något som helt förändrade och utvecklade mig själv som person och ledare. Det året stärkte mig i att vara mig - och att vara mycket mer strategisk och samtidigt reflekterande i mitt ledarskap.

Humanismen har funnits som grund i hela mitt vuxna liv, från ungdomsåren med musikutövning, genom småbarnsår och med fyra egna barn plus tre bonusdito, via en grundutbildning på Stockholms Universitet och under mitt fortsatta yrkesliv.

Hela tiden har jag haft ett stort intresse av förflyttning av olika slag; i tanken och rent fysiskt som strävan efter den ständiga förbättringen. Efter att alla barn flyttat lever jag nu tillsammans med min man, som jag även har ett litet band tillsammans med.

Jag bor för tillfället i Hammarby Sjöstad. Letar efter det perfekta boendet där jag kan stanna resten av livet, har flyttat 35 ggr (minst), 12 ggr med mina föräldrar och då flyttade jag ändå hemifrån när jag var 16 år. Uppvuxen mest i Skåne. Även bott på Gotland, men född i Falun. Tillbringat mycket tid i Kroatien (Jugoslavien).

Jag ser fram mot uppdraget på Gestaltakademin och är just nu väldigt nyfiken på att förstå GA:s förutsättningar och möjligheter. Grunden för en framgångsrik verksamhet är den kompetens och kunskap som finns i organisationen, och därför blir det centrala den första tiden att få möta och samtala med så många som möjligt.”

Helena Törnblom
Verksamhetsledare Gestaltakademin fr o m 1 juli
Fr o m 1 maj kan du nå Helena på helena.tornblom@gestaltakademin.se

               Gestaltakademin i Skandinavien | Birger Jarlsgatan 58 | 114 29 Stockholm | 08 - 10 81 71 | info@gestaltakademin.se | © Gestaltakademin 2012