• open panel
KALENDARIUM
 • STOCKHOLM| 4-6 maj 2017

  Workshop: Möten med mening
  – att leda och involvera med medvetenhet, mod och integritet
  Mer information
  Anmäl dig

 • STOCKHOLM| 7 maj 2017

  Ögonblick av kontakt – Gestalt i Sverige
  Vad ger 60 sekunders tyst ögonkontakt med en främmande människa dig? Kan det verkligen bli ett möte? Välkommen till Kungsträdgården och pröva du också. Den enda instruktionen du får är att lägga märke till vad som sker med dig själv ”här och nu” under denna tid.
  Mer information

 • STOCKHOLM| 9 maj 2017

  Att involvera medarbetare i förändring på Gestalt-vis
  Håkan Nilsson leder seminariet
  Mer information

 • STOCKHOLM| 29-30 september 2017

  Nyfiken på gestaltmetodiken
  – Under två innehållsrika dagar får du möjlighet att satsa på din egen utveckling och under ledning av erfarna ledare lära känna gestaltmetodiken.
  Gertrud Vallgårda och Kristina Stensson Ljungdal är ledare.

  Mer information

NYHETER
 • Grundkurs i externat-form

  För första gången erbjuder vi vår uppskattade Grundkurs i externat-form. Vi hoppas att fler på så sätt har möjlighet att öka sin självkännedom och utvecklas som människa.
  Kursen är upplagd på samma sätt som ordinarie kurser med 4 x 4 dagar med den skillnaden att deltagarna själva löser sitt uppehälle och inte sover tillsammans på samma kursgård.

  2017-04-26

 • Välkommen Helena Törnblom

  Nu är rekryteringen klar och styrelsen har utsett Helena Törnblom till ny verksamhetsledare för Gestaltakademin. Helena börjar den 1 juli. Helena har varit chef större delen av sitt yrkesverksamma liv, under 13 år som rektor inom allt ifrån grundskola via gymnasium till yrkeshögskola med vuxna studenter. Hon ser framemot att sätta sig in i verksamheten under våren.

  Läs Helenas presentation av sig själv

  2017-03-28

 • Kurskatalogen för läsåret 2017/2018 är här!

  Nu kan du ladda ner Gestaltakademins kurskatalog för 2017/2018 direkt från webben.
  Kurskatalog 2017/2018

  2017-03-21

 • Att våga byta karriär – livet efter en diplomutbildning

  För många som går Gestaltakademins diplomutbildningar betyder det ett karriärbyte mitt i livet. Hur vågar man ta språnget? Hur kan arbetslivet se ut efter avslutad utbildning? Läs intervjuer med fyra tidigare studerande från Terapeut- och Organisationsprogrammet.

  Susanne Bertelsen och Håkan Nilsson, Organisationsprogrammet

  Kicki Rongedahl och Lars Carlsson, Terapeutprogrammet

  2017-03-21

 • Gestalt i Sverige rapporterar om sin väg mot en mänskligare värld

  Projektet Gestalt i Sverige har nu pågått intensivt sedan ett år tillbaka och vi har steg för steg närmat oss ett förverkligande av vår framväxande vision. Med höstens crowdfunding har vi uppnått vårt budgetmål och beslutet om att fullborda projekte. Funktionaliteter för websidan tas fram parallellt med att ett redaktionsråd arbetar för att ta fram material att fylla siten med.
  Kontakta Lars Berg om du vill bidra på något sätt! lars@egenart.info

  Kolla in en enklare version av hemsidan här


  Läs hela rapporten här

  2017-03-14

 • Gestalt i Sverige säger Go till ny site

  Gestalt i Sverige har beslutat att börja processen med att bygga vår gemensamma Gestaltsajt!
  I bred samverkan med alla med samma grundvärderingar startar nu arbetet med att skapa en mötesplats, på webben, sociala media och i den fysiska verkligheten, där vi skapar kontakt, tillit, nyfikenhet och nya relationer med människor och grupper vi inte når idag.

  Läs mer om hur arbetet fortsätter

  2017-02-10

 • Lasse och Margaretas Psykologbyrå

  Psykologbyrå är en podcast med psykologerna Margareta Berggren och Lasse Övling. Podden behandlar vardagspsykologi, allt från hur man präglats av syskonskaran till stresshantering eller förälskelser. Podden kommer ut en gång i veckan, varje måndag.
  Psykologbyråns avsnitt

  2017-02-09

 • Framflyttad kursstart av Samskapande organisationer

  Samskapande organisationer flyttar fram sin kursstart för att göra det möjligt för fler att delta i utbildningen. Ansökningar tas emot löpande, dock senast 1 april. Utbildningen startar den 16 maj.
  Samskapande organisationer, kursbeskrivning

  2017-02-08

 • Välkommen vår nya medarbetare!

  När det känns rätt kan det gå fort. Vi är glada över att välkomna Katarina Svensson i vårt gäng. Katarina kommer att jobba med kursadministration och ekonomi på halvtid.
  Titta till vår Styrelse och Administration

  2017-01-09

 • Dags för nästa att ta vid!

  Du kom med ljuset, svarade en av Gestaltakademins lärare mig via sms. Det var Luciadagen 2012 och informationen hade just gått ut i organisationen om att jag tackat ja till uppdraget att leda Gestaltakademin. Jag kände mig glad och stolt och med ett stort stöd i ryggen. Idag, Luciadagen 2016 känner jag fortfarande stöd och ett djupt engagemang, trots detta har jag efter moget övervägande beslutat mig att ta ett steg tillbaka till min konsultverksamhet och ge mig själv lite mera egen tid.
  Läs hela Rektorn har ordet

  2016-12-12

 • Ansökningshandlingar till Organisationsprogrammet och Terapeutprogrammet

  Nu finns ansökningsblanketten till höstens start av Organisationsprogrammet och Terapeutprogrammet tillgängliga. Ansökningstiden går ut den 1 april och du som är intresserad är välkommen till vårt Informationsmöte 23 januari.
  Informationsmöte 23 jan
  Ansökningsblankett Organisationsprogrammet
  Ansökningsblankett Terapeutprogrammet

  2016-12-12

 • Gestalt i Sverige – rapport från höstmötet

  19-20 november samlades ett nittiotal förväntansfulla gestaltutövare från både SAG och FGO till ett gemensamt höstmöte på Hotel Ariadne i Värtahamnen. Temat för dagarna var Gestalt för en mänskligare värld och vi firade även att gestalt funnits 40 år i Sverige.
  Läs hela rapporten

  2016-12-03

 • Efterklang och erfarenhetsutbyte – Taormina 2016

  Vi var dryga 50-talet svenska deltagare som i september deltog på EAGT– i Taormina, vilken härlig representation från vårt land!
  Läs om erfarenhetsutbytet från konferensen

  2016-11-23

 • Gestalt + hjärnforskning = sant

  Gestaltakademin inleder ett samarbete med Holóne, en vetenskaplig tidskrift om den senaste, för arbetslivet, relevanta forskningen inom psykologi och neurovetenskap. Samarbetet innebär att alla som deltar i någon av våra kurser som är 7 dagar eller längre under vårterminen 2017, kommer att få 2 nummer av tidskriften Holóne. För mer information om tidningens innehåll, se www.holone.se

  Gemensamt för denna forskning och Gestaltmetodiken är att den handlar om hur det är att vara människa i samspel med omvärlden.

  2016-11-10

 • MediaNews skriver om vår 10-dagars utbildning Relationens betydelse

  MediaNews skriver om vår 10-dagars utbildning med fokus på betydelsen av goda relationer inom yrkeslivet. Ett ämne som känns viktigare än någonsin en morgon som denna när vi vaknar till en ny amerikansk president som har mer att önska vad gäller tillit och öppenhet i sina relationer till andra.
  Läs artikeln

  2016-11-09

 • En psykologisk-filosofisk helhet av livet och att vara människa

  Hej! Jag som skriver de här raderna heter Elina Sundström, jobbar som journalist, författare, föreläsare och yogalärare. Här ska jag försöka förmedla min erfarenhet av att delta på en helgs ”Nyfiken på gestaltmetodiken”. Försöka skriver jag, eftersom det här ämnet skulle behöva femton tontunga böcker utan att ämnet skulle vara uttömt. Gestalt – vilken guldkista av kunskap som öppnats!
  Läs Elina Sundströms blogg om sina upplevelser

  2016-10-28

 • Någonting håller på att hända!

  Jag är 64 år. Jag är man, gift, styvpappa, konsult, ordförande, journalist, jag är ganska kul ibland och en massa annat, men jag innehar onekligen en ålder av 64 år! Inte för att jag, så ofta, känner mig som en 64-åring – möjligen på väg upp ur soffan ibland, men definitivt inte mentalt – mer runt 40 i så fall.
  Läs ordförande Per Anderssons krönika

  2016-10-06

 • Ny bok av Dr. Elinor Greenberg

  Dr Greenberg har hållit två workshops i Sverige genom Gestaltakademin och i väntan på en ev nästa omgång finns nu möjlighet att läsa hennes bok: Borderline, Narcissistic, and Schizoid Adaptations: The Pursuit of Love, Admiration, and Safety. Den innehåller reviderat och uppdaterat material från diverse tidigare publikationer och även sådant hon inte publicerat.
  Boken innehåller även en ordboksdel som ett stöd för läsaren.

  Flyer with discount code

  2016-10-03

 • Gestalt bidrar redan till en mänskligare värld, kom och fira med oss den 19-20 november!

  Kom med och fira och gör skillnad! Gestalt i Sverige (Gestaltakademin, Föreningen Gestalt i Organisation samt Sveriges Auktoriserade Gestaltterapeuter) inbjuder alla gestaltutövare till en helg där vi firar, inspirerar och får kraft i varandra för att fortsätta göra världen lite mänskligare. Vi vill skapa en stor kraftfull bild av Gestalt i Sverige.
  Läs hela inbjudan
  Boka din plats redan nu

  2016-09-13

 • Gestalt bidrar redan till en mänskligare värld, kom med och berätta hur du gör!

  Vi går nu vidare med idén att skapa en plattform som stödjer det vi redan gör. Vi (Gestalt i Sverige, se nedan) vill – i bred samverkan med alla med samma grundvärderingar – skapa en mötesplats, på webben, sociala media och i den fysiska verkligheten, där vi skapar kontakt, tillit, nyfikenhet och nya relationer med människor och grupper vi inte når idag.
  Läs hela brevet från ordförande i FGO, GA och SAG

  2016-09-06

 • Välkommen till ett nytt läsår

  Välkommen till ett nytt läsår! Det är alltid roligt att starta ett nytt år och i år extra roligt med 6 grupper och drygt 60 studerande.

  2016-08-23

 • Läs tidigare nyheter.

                 Gestaltakademin i Skandinavien | Duvnäsgatan 14 | 116 34 Stockholm | 08 - 10 81 71 | info@gestaltakademin.se | © Gestaltakademin 2012