• open panel
KALENDARIUM

NYHETER
 • Informationsmöte i Göteborg

  Välkommen till kostnadsfritt Informationsmöte i Göteborg den 27 november. Här träffar du tidigare studerande på Gestaltakademin; Helena Mering, Karl Sandstedt, Anna Tarschys. Du träffar också Annalena Ståhl, pedagogisk ledare för terapeutprogrammet, som också kan informera om andra program och utbildningar på Gestaltakademin.

  Mer information och anmälan sker här

  2018-10-30

 • Anmälan sker nu via Simple Signup

  Vi har nu övergått till att ta emot anmälningar till seminarier och kortare workshops via Simple signup. Detta kommer att underlätta både för dig som deltagare och för oss som arrangör. Simple signup är en tjänst som hjälper alla arrangörer att ta emot anmälningar till event på ett snyggt och enkelt sätt.

  2018-10-03

 • Vad är våra kurser bra för?

  De är bra för dig som vill bottna i dig själv. Såväl i rent privata situationer och relationer, bara för din egen skull, som i professionella sammanhang, där du vill förstå hur du i kraft av dig som professionell person kan göra förändringar som består.

  Som deltagare får du ...
  Läs hela Helenas krönika här

  2018-10-02

 • Terapeutprogrammet blir återigen 4-årigt

  Istället för att dela upp Terapeutprogrammet på 2 utbildningar (Fördjupad personlig utveckling samt Terapeutprogrammet) har vi beslutat att återgå till en sammanhållen 4a-årig Terapeututbildning från och med ht-19. Den största skillnaden är faktiskt att du bara söker till en utbildning och inte två. Innehåll och upplägg är det samma. 4 kursveckor under år 1 samt 6 kursveckor under år 2-4. Detta betyder att du som har gått FPU tidigare är välkommen att söka in till år 2 på Terapeutprogrammet.
  Läs mer om Terapeutprogrammet här

  2018-09-19

 • Välkomna till ett nytt läsår med Gestaltakademin. Nya kurser och nya studerande!

  Ibland säger man att det är så svårt att beskriva vad Gestalt är, och det kan vara så, men jag gör ett försök nu. Vad som gör att terapi, eller chefskap, konsultuppdrag skiljer sig från andra är den grundläggande synen på vad som är verkningsfullt.
  Läs hela Helenas krönika

  2018-09-06

 • GA erbjuder samma kurs som New York Institute for Gestalt Therapy

  I mitten av april var Judith Beermenn Zeligson i New York och presenterade FAMA i sitt nya format på NYIGT, New York Institute for Gestalt Therapy, det första gestaltinstitutet i USA, som grundlades av Fritz och Laura Perls 1953. Som en direkt effekt av detta är nu FAMA-kursen en del av den 3-åriga gestalt utbildningen på The Gestalt Center.
  Läs mer om kursen här

  2018-05-15

 • Inkluderande ledarskap

  Ny 2-dagars workshop till hösten! Vill du utforska ditt eget förhållningssätt till människor som är olika dig själv? Vill du få verktyg och modeller för att skapa ett mer inkluderande ledarskap? Då är den här för dig!
  Läs mer här

  2018-05-08

 • Personlig utveckling - ny 5-dagars kurs

  Personlig utveckling - för ett tryggare ledarskap är vår nya kurs som vi testar att erbjuda redan i augusti.
  Det är en 5-dagars kurs för dig som vill bli mer autentisk i ditt ledarskap
  Läs mer här

  2018-05-04

 • Gestalt – it is not very ”Kardashian”…

  Helena Törnblom har träffat Adam Weitz, verksamhetsledaren av New York Gestalt Institut och samtalat om gestaltvärlden i Sverige och USA. New York Gestalt Institut skapades av Fritz och Laura Pearls 1952.
  Läs mer här

  2018-04-18

 • Ny vidareutbildning: FAMA, Fält Analys Med Awareness

  Kursen vänder sig till dig som gått vidareutbildningen i Nervsystem, hjärnan och anknytning, diplomerad från 4-årig (T eller O) eller motsvarande.
  Läs mer om vidareutbildningen

  2018-03-29

 • Ny vidareutbildning: certifierad Praktisk handledarutbildning

  Från och med hösten 2018 kan Gestaltakademin erbjuda en certifierad praktisk handledarutbildning i en experimentell interaktiv form där du får möjlighet att utveckla dina personliga verktyg och förhållningssätt i handlingsuppdrag.

  Välkommen till inspirationsmöte den 29 maj

  2018-03-22

 • Senaste nyhetsbrevet

  Vi erbjuder early-bird rabatt på vår 1-åriga utbildning Co-creation och det är bara 7 platser kvar till Praktisk förändringsledning.

  Läs hela nyhetsbrevet här

  2018-03-05

 • Stärk dig själv och få ovärderliga verktyg

  I dagens bilaga Innovation Ekonomi till SvD intervjuas Bodil Björnberg om sina erfarenheter av att gå Organisationsprogrammet. Hon berättar hur en ökad självkännedom och medvetenhet om sammanhangen har hjälpt henne bli en bättre agil coach och förändringsledare.

  Läs artikeln på sid 18

  2018-02-23

 • Co-creation – skapa goda sammanhang och resultat

  För elfte gången erbjuder vi en utbildning som ger dig en stabil grund att stå på för att på ett bättre sätt hantera komplexitet i arbetslivet. Genom att förstå hur du påverkar andra och andra påverkar dig kan ett samskapande (co-creation) ske som bidrar till hållbarare och effektivare verksamhet. Utbildningen har tidigare hetat Samskapande organisationer och före det Gestaltmetodik i organisationer. Nu heter den Co-creation - leda sig själv och andra.

  Läs mer om utbildningen här

  2018-02-22

 • Pedagogisk ledare till Organisationsprogrammet – sökes!

  Har du lust att följa O 32 under deras första utbildningsår på organisationsprogrammet?
  Vi söker dig som antingen är utbildad Gestaltterapeut och har arbetat med grupp- och organisationsfrågor i företag och offentlig verksamhet eller dig som är utbildad till Gestaltpraktiker i organisation och har ett speciellt intresse för personlig utveckling.

  Läs hela annonsen här

  2018-02-05

 • Ansökningsblankett för Fördjupad personlig utveckling

  Du kan nu söka höstens omgång av Fördjupad personlig utveckling!
  Nästa omgångs datum och ansökningsblankett finns nu att läsa på siten.
  Mer information om Fördjupad personlig utveckling

  2018-01-29

 • Bra att veta för dig som söker gestaltterapeut för egen terapi:

  När man genomgått en utbildning hos Gestaltakademin är man godkänd enligt Europeisk standard för gestaltterapeuter och följer därmed de etiska riktlinjerna som EAGT (The European Association for Gestalt Therapy) föreskriver. Detta är en kvalitetsgranskad utbildning.
  Fråga din blivande gestaltterapeut om hen är ansluten till EAGT eller till SAG (Sveriges auktoriserade gestaltterapeuter) som är en svensk yrkesförening innan du bestämmer dig. Ett medlemskap betyder att man uppfyller yrkesföreningens kriterier och krav på utbildning, handledning, fortbildning och har en ansvarsförsäkring kopplad till sin verksamhet. SAG har också ett etiskt råd och ligger organisatoriskt under EAGT som i sin tur ligger under EAP (European Association for Psychotherapy).

  2018-01-09

 • Julhälsning

  Gestaltakademin önskar er alla en trevlig och avkopplande jul!
  Det har varit en intensiv och intressant höst. För mig som kan lägga mitt första halvår som verksamhetsledare på Gestaltakademin bakom mig, är det fortfarande väldigt roligt att få lära sig något nytt varje dag.
  Läs hela verksamhetsledare Helena Törnbloms julhällsning

  2017-12-19

 • Att nå utveckling på djupet

  Jag har ägnat en hel del tankar åt vad den här krönikan ska handla om och jag vet inte riktigt om jag har landat än, nu när jag börjar skriva. Kanske det är något symptomatiskt; att vi sköljs över av så mycket som engagerar, som borde engagera, att fokuset blir dimmigt och diffust.
  Läs hela ordförande Pers krönika här

  2017-11-16

 • Sök praktisk förändringsledning med start i janauri

  En grundläggande utbildning i förändringsmetodik och närvarande ledarskap som gör skillnad! Den här utbildningen ger dig garanterat en utmaning att pröva nya metoder och ompröva ditt eget ledarskap. Det finns platser kvar till starten i januari!
  Här finns mer information och ansökan

  2017-10-18

 • Vad gör du 2018

  Vad vinner företag på att skicka medarbetare till Organisationsprogrammet?
  Varför spelar relationerna roll även på jobbet?
  Läs om detta och lite till i oktobers Nyhetsbrev

  2017-10-18

 • Vi söker dig som vill stödja oss i utvecklingen av kursadministration

  För Gestaltakademins verksamhet söker vi omgående en serviceinriktad person som vill arbeta i ett engagerat team med i första hand kursadministration samt även löpande ekonomihantering.
  Läs hela annonsen här

  2017-09-12

 • Nu har ett nytt läsår börjat!

  Ute på Södertuna Slott har vi just välkomnat de studerande till ett nytt läsår på de två diplomerande utbildningarna, programmet för blivande terapeuter och organisationsprogrammet för chefer, konsulter och andra som vill förstå hur man kan arbeta i organisationer på ett sätt som bottnar. Som ny verksamhetsledare är jag glad över att få vara med att starta upp det nya läsåret!
  Läs Augustis Nyhetsbrevet här

  2017-08-22

 • Möjlighet att starta Organisationsprogrammet i januari

  Det här läsåret ger vi dig möjlighet att starta Organisationsprogrammet i januari. Ansökan ska vara oss tillhanda senast 1 november.
  Kontakta gärna programansvarig Pia Fredriksson med eventuella frågor.
  E-post pia.fredriksson@gestaltakademin.se
  och direktnummer 070-516 96 32.
  Läs mer information om hur du söker här

  2017-08-07

 • Från spaning till action

  Nu har jag precis tillträtt som verksamhetsledare för Gestaltakademin i Skandinavien. Redan under maj och juni har jag varit inne och smygjobbat lite och spanat på vad som händer i organisationen. Det jag är så glad över är att det på alla nivåer finns ett så genuint engagemang för det Gestaltakademin företräder och driver.
  Läs hela nya verksamhetsledare Helena Törnbloms krönika här

  2017-06-29

 • The end is the beginning

  I denna ljuva sommartid är det dags att reflektera, dra lärdomar och göra avslut för det här läsåret! För mig personligen innebär det också att göra avslut, ”bli klar” och lämna över verksamhetsledaransvaret till Helena Törnblom efter mina år som ansvarig på Gestaltakademin. Att göra avslut och bli klar handlar för mig om acceptans av nuet. Det ger mig energi och är en stunds återhämtning som hjärnan så väl behöver.
  Läs hela rektorns krönika här

  2017-06-19

 • Grundkurs i externat-form

  För första gången erbjuder vi vår uppskattade Grundkurs i externat-form. Vi hoppas att fler på så sätt har möjlighet att öka sin självkännedom och utvecklas som människa.
  Kursen är upplagd på samma sätt som ordinarie kurser med 4 x 4 dagar med den skillnaden att deltagarna själva löser sitt uppehälle och inte sover tillsammans på samma kursgård.

  Kursbeskrivning

  2017-04-26

 • Välkommen Helena Törnblom

  Nu är rekryteringen klar och styrelsen har utsett Helena Törnblom till ny verksamhetsledare för Gestaltakademin. Helena börjar den 1 juli. Helena har varit chef större delen av sitt yrkesverksamma liv, under 13 år som rektor inom allt ifrån grundskola via gymnasium till yrkeshögskola med vuxna studenter. Hon ser framemot att sätta sig in i verksamheten under våren.

  Läs Helenas presentation av sig själv

  2017-03-28

 • Kurskatalogen för läsåret 2017/2018 är här!

  Nu kan du ladda ner Gestaltakademins kurskatalog för 2017/2018 direkt från webben.
  Kurskatalog 2017/2018

  2017-03-21

 • Att våga byta karriär - livet efter en diplomutbildning

  För många som går Gestaltakademins diplomutbildningar betyder det ett karriärbyte mitt i livet. Hur vågar man ta språnget? Hur kan arbetslivet se ut efter avslutad utbildning? Läs intervjuer med fyra tidigare studerande från Terapeut- och Organisationsprogrammet.

  Susanne Bertelsen och Håkan Nilsson, Organisationsprogrammet

  Kicki Rongedahl och Lars Carlsson, Terapeutprogrammet

  2017-03-21

 • Gestalt i Sverige rapporterar om sin väg mot en mänskligare värld

  Projektet Gestalt i Sverige har nu pågått intensivt sedan ett år tillbaka och vi har steg för steg närmat oss ett förverkligande av vår framväxande vision. Med höstens crowdfunding har vi uppnått vårt budgetmål och beslutet om att fullborda projekte. Funktionaliteter för websidan tas fram parallellt med att ett redaktionsråd arbetar för att ta fram material att fylla siten med.
  Kontakta Lars Berg om du vill bidra på något sätt! lars@egenart.info

  Kolla in en enklare version av hemsidan här


  Läs hela rapporten här

  2017-03-14

 • Gestalt i Sverige säger Go till ny site

  Gestalt i Sverige har beslutat att börja processen med att bygga vår gemensamma Gestaltsajt!
  I bred samverkan med alla med samma grundvärderingar startar nu arbetet med att skapa en mötesplats, på webben, sociala media och i den fysiska verkligheten, där vi skapar kontakt, tillit, nyfikenhet och nya relationer med människor och grupper vi inte når idag.

  Läs mer om hur arbetet fortsätter

  2017-02-10

 • Lasse och Margaretas Psykologbyrå

  Psykologbyrå är en podcast med psykologerna Margareta Berggren och Lasse Övling. Podden behandlar vardagspsykologi, allt från hur man präglats av syskonskaran till stresshantering eller förälskelser. Podden kommer ut en gång i veckan, varje måndag.
  Psykologbyråns avsnitt

  2017-02-09

 • Framflyttad kursstart av Samskapande organisationer

  Samskapande organisationer flyttar fram sin kursstart för att göra det möjligt för fler att delta i utbildningen. Ansökningar tas emot löpande, dock senast 1 april. Utbildningen startar den 16 maj.
  Samskapande organisationer, kursbeskrivning

  2017-02-08

 • Välkommen vår nya medarbetare!

  När det känns rätt kan det gå fort. Vi är glada över att välkomna Katarina Svensson i vårt gäng. Katarina kommer att jobba med kursadministration och ekonomi på halvtid.
  Titta till vår Styrelse och Administration

  2017-01-09

 • Läs tidigare nyheter.

               Gestaltakademin i Skandinavien | The Castle | Slottsbacken 8 | 111 30 Stockholm | 08 - 10 81 71 | info@gestaltakademin.se | © Gestaltakademin 2012