• open panel
Fått bättre kontakt med sig själv och andra

Gunilla Östberg, controller och administrationsansvarig på Trygghetsfonden TSL. Gunilla har gått Grundkurs i personlig utveckling, Fördjupad personlig utveckling och går nu år 1 på Organisationsprogrammet.

”Jag hade haft kontakt med andra typer av terapier och hade lärt mig en massa olika teorier som jag kunde redogöra för. Men det blev alltid kvar i huvudet och kom inte in i kroppen, jag kunde aldrig leva ut det. Men när jag gick grundkursen i gestalt fick jag för första gången kontakt med andra delar av mig själv. Det var både skrämmande och härligt. Att komma dit var länge en önskedröm, men jag förstod inte hur jag skulle göra. Nu fick jag äntligen nycklar för att göra insikterna till en del av mig.

Före kursen var jag ganska skeptisk till personlig utveckling i grupp och hade en massa förutfattade meningar, men det har jag verkligen omvärderat. Det var givande att vara en del av de andras resa som jag ofta kände igen mig i. Det bygger givetvis på att det finns tillit i gruppen och det var kursledarna väldigt duktiga på att bygga upp. Jag skulle kunna lägga mitt liv i de andra gruppdeltagarnas händer - om det skulle behövas så skulle jag kunna ringa vem som helst av dem. En sån otrolig tillit har jag sällan känt tidigare i livet.

Jag fick med mig insikter om hur jag påverkar andra och andra påverkar mig. Bland annat har jag en vana att vara ganska tyst och jag upptäckte att det kan skapa fantasier och osäkerhet hos andra. När andra påverkar mig känner jag mig numera mer trygg med att uttrycka mina känslor och behov lite tydligare. Det blir bättre kontakt och färre konflikter.

På jobbet har jag haft nytta av att i grupper uttrycka vad jag tycker och lyssna av andra, på ett sätt som gör att jag får andra med mig istället för emot mig. Med mina barn har det gestaltiska förhållningssättet verkligen påverkat min förmåga att möta dem och prata på ett sätt som göra att vi nu kan ha en bättre dialog även i svåra situationer.

Alla borde få möjlighet att gå en grundkurs i gestalt, det är väl investerad tid och pengar.”


               Gestaltakademin i Skandinavien | The Castle | Slottsbacken 8 | 111 30 Stockholm | 08 - 10 81 71 | info@gestaltakademin.se | © Gestaltakademin 2012