• open panel
Möten med Mening
– att leda och involvera med medvetenhet, mod och integritet

3 dagar

Vi behöver varandra. Vi lever i en tid som präglas av komplexitet, ovisshet och snabba förändringar. Många utmaningar kan inte längre hanteras framgångsrikt inom en avdelning, inom en profession eller ens inom en organisation (eller ett land…). Vi behöver mötas och skapa över traditionella gränser och ta tillvara goda idéer som föds i periferin. Vi behöver påverka och låta oss påverkas i genuin samverkan, där formella maktstrukturer kan vara suddiga eller obefintliga. Workshopen ger dig praktisk vägledning i hur vi kan skapa förutsättningar för att skapa framtiden tillsammans.

För att kunna navigera i komplexitet och leda och facilitera goda möten behöver vi förstå oss på ömsesidigt beroende och ömsesidig påverkan. Hur går det till? Hur skapar vi förutsättningar för kontakt? Och hur mobiliserar vi energi för förändring? När vi använder oss själva med medvetenhet och har modet att leva och leda i osäkerhet har vi tillgång till det mest kraftfulla verktyget för att åstadkomma hållbar förändring – oss själva. Detta är några av de grundläggande ingredienserna i Gestaltmetodiken som vi kommer att utforska tillsammans.

Workshopen baseras till stor del på boken FÖRÄNDRINGSKRAFT I EN NY TID - medvetet utvecklingsarbete och möten med mening (2016).

Sagt om boken:
”Vill du stärka förändringskraften i din organisation så är meningsfulla möten, engagerade och involverade chefer och medarbetare nyckeln. Greta beskriver och exemplifierar detta på ett lysande sätt och boken kan ses som en guide för framgång.” Peter Lilja, Landstingsdirektör, Landstinget Blekinge.

”Gretas skärpa, hennes starka närvaro och engagerande sätt att förmedla sitt budskap på uppmanar och inspirerar mig att vilja göra skillnad; att arbeta för att skapa sunda, utforskande arbetsplatser och samhällen där vi tillsammans bidrar till hållbar mänsklig utveckling i en nätverkande, ny värld.” Mette Sandahl, Leadership Development Manager, IKEA Group.

”Gretas bok ger mig kraft, mod och redskap att följa inslagen väg att leda skolutveckling där varje medarbetare och varje elev är viktig.” Caroline Ekstrand, verksamhetschef för grundskolan, Landskrona Stad.

Målgrupp
Chefer, förändringsledare, projektledare, framtidsaktivister, rebeller, HR, facilitatorer, processkonsulter med flera.

Tid 9-11 november, 2017

Plats Gestaltakademin, Bondegatan 21, Stockholm

Lärare
Greta Rask (www.raskutveckling.com). Greta brinner för medvetna och meningsfulla involveringsprocesser och ser det som en förutsättning för hållbar förändring, hållbara arbetsmiljöer och hållbara samhällen. Några av hennes kunder är IKEA, SKF, Getinge Group, Sida, AFROSAI-E, Åhléns. Hon har även uppdrag inom Landsting och Kommuner. Hennes arbetssätt vilar i Gestaltmetodiken, med utbildning från Gestaltakademin och The Gestalt Institute of London. Hon är gästlärare på Gestaltakademin och författare till boken Meetings with Meaning – A Guide to Strategic Collaboration, samt Handbok för meningsfulla möten. Greta har levt och arbetat i Asien, Afrika, USA och södra Europa. Hennes bas är för närvarande i Helsingborg och hon arbetar över hela världen

”Jag har verkligen uppskattat att tillsammans med Greta utforma och genomföra ett antal organisatoriska utvecklingsaktiviteter i både Sverige och Indien. Hon är en effektiv partner och facilitator med ett tydligt fokus på resultat, samtidigt som hon har en fingertoppskänsla för både individers behov och dynamiken i vilken grupp som helst. De sammankomster vi har haft ihop med Greta har haft en bestående inverkan på utvecklingen av vår verksamhet, de mellanmänskliga relationerna i våra team och på utvecklingen av ledarskapet hos individer.”
Gregg Mowins tidigare VD, Åhléns och regional Inköpschef, IKEA Sydasien

Gästlärare är Eva Wendt (www.co-act.se), regissör, skådespelare och Gestaltterapeut. Eva har sin egen praktik och är kreativ ledare för SPECT.scenkonst som har sin bas i Lund. Eva stödjer kreativa processer och personlig utveckling genom sin metod IMPROGESTALT®, en synergi mellan improvisationstekniker och Gestaltmetodik.

”Tack för en fantastisk workshop! Eva har en makalös förmåga att skapa en trygg plats, en accepterande, respektfull och lekfull atmosfär.” Ia Rorsman, psykolog, pedagogisk ledare på Universitetssjukhuset i Malmö (SUS).

Lärprocess
Förberedelse: Innan workshopen kommer du, genom en enkät och reflektionsfrågor, ges möjlighet att öka din medvetenhet kring möten och involvering kopplat till din verklighet.

Dag 1, 10.00-17.30:
• Utforska innebörden av att leva och leda i komplexitet och osäkerhet, ömsesidigt beroende och påverkan.
• Involvering och engagemang, hur det hänger ihop och dess innebörd för framgångsrikt förändringsarbete.

Dag 2, 9.00-17.00:
• Hur involvera med medvetenhet, mod och integritet.
• Hur planera och designa involveringsprocesser – möten med mening.

Dag 3, 9.00-16.30:
• Hur göra det mesta möjliga av potentialen i mötesrummet.
• Hur kan vi använda oss själva. Facilitering, hålla rummet. Utforska sin personliga stil.
• Hur kan vi skapa en involveringskultur.
• Integrera lärandet.

Efter workshopen: För att stärka lärandet har vi ett uppföljande lärmöte on-line ca 6 veckor efter workshopen.

Möjlig påbyggnad: Om du vill utveckla interna coacher som kan stödja involveringsprocesser i din organisation kan vi erbjuda ytterligare träningsmoduler. Hör av dig i så fall så hittar vi former som passar era behov och förutsättningar.

Avgift
7 200 :- exkl moms, (inkluderar förprocess, 3-dagars workshop, uppföljning samt Förändringskraft i en ny tid - medvetet utvecklingsarbete och möten med mening, bok.)
10 % rabatt för medlemmar i FGO/SAG
Anmälan är bindande men kan överlåtas till någon annan. Du har enligt Lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (2005:59) rätt att ångra dig och avboka din anmälan inom 14 dagar från anmälan.
Vi bjuder på fika, frukt under dagen, lunch ansvarar var och en för själv.

Maxantal: 10 pers

Anmälningsformulär
Fullbokat

Mer information:
Monica Hagbok, monica.hagbok@gestaltakademin.se, 08-402 0972 (Mån -Tors)quote openJag skulle varmt rekommendera kursen, både utveckling på individuell nivå och orgaquote closenisatorisk nivå.
Marie Johnsson, Verksamhetsutvecklare


quote openEn intensiv och givande kurs i såväl professionella möten som egen personlig utveckling. En kurs som skapar mycket tankar, insikterquote close och utforskande.
Viktoria Nilsson, Projektledare Marknad & Kommunikationquote openVad inspirerande det var för mig att se Gestalt och din metodik kopplat till både affärsresultat och människquote closeors möte.


Ebba af Ekenstam Lundblad, Strategisk Inköpsspecialitst och ägare av Holyoke


Podcast med Greta RaskSå skapar du engagemang för förändring d (länk till E-bok)

Så förbereder och leder du möten som gör skillnad (länk till E-bok)Anmäl dig

               Gestaltakademin i Skandinavien | Birger Jarlsgatan 58 | 114 29 Stockholm | 08 - 10 81 71 | info@gestaltakademin.se | © Gestaltakademin 2012