• open panel
Nå resultat som håller

Jeanette Forss, verksamhetschef fackförbundet Vision Sundsvall, medlem i Visions kansliledning, har gått grundkursen samt första året på Gestaltakademins grundutbildning:

”Jag har varit chef sedan 1999 och gått flera chefskurser och ledarutvecklingsprogram. Den gemensamma nämnaren för de utbildningar som gett mig mest som människa och chef är att ledarna haft gestaltutbildning. De har haft fokus på mig som deltagare och engagerat sig i min utveckling. Många andra kurser har fokus på kursledarens status och kompetens och de kan ge kunskap och underhållning för stunden. Men i gestaltutbildningen går förändringen på djupet genom att jag jobbar jag med mig själv, och ökar min medvetenhet om hur jag fungerar och agerar. Ledarna har inget färdigt program som man ska passas in i, utan arbetar processinriktat med det som händer här och nu – och det ger resultat som håller.

Jag ser numera på mig själv och på mina roller som chef och som medlem i kansliledningen med andra ögon. Det gör att jag vågar pröva nya förhållningssätt för att bemöta andra och komma vidare. Jag har blivit tydligare och lugnare i mitt ledarskap, är mer uppmärksam och öppen. Jag ser fler möjligheter, är mottagligare för andras respons och bidrar mer aktivt med mina erfarenheter och åsikter.

För att kunna utveckla andra måste jag börja med mig själv. För mig handlar gestalt och hållbar utveckling om att se helheten - hela människan.”

               Gestaltakademin i Skandinavien | Birger Jarlsgatan 58 | 114 29 Stockholm | 08 - 10 81 71 | info@gestaltakademin.se | © Gestaltakademin 2012