• open panel

Att vara en del av helheten

 

Nu har jag varit studierektor på Gestaltakademin i Skandinavien i två veckor. Det låter det. Allt kändes lugnt så länge Kicki var kvar och kunde peka ut var jag hittade olika dokument, föreskrifter, flödestrådar på mailen och med ett enkelt drag med högerfingret fick fram en glimrande formulering. Figurerna var suddiga mot en klar bakgrund men jag var trygg. Nu är både figurer och bakgrund lite halvdimmiga och jag vet att jag behöver ge mig själv lite tid att vara ny på jobbet. Det kommer att klarna. Jag behöver lite tid nu, att landa och att känna in. Jag försöker lyssna mig fram och går i min vanliga ordning igång emellanåt med vulkanisk energi, tar för mig, reglerar och backar. Som en rytm som är min egen. Jag känner igen den, rytmen.

Att få vara i en miljö där människan är i fokus fyller mig med glädje och stolthet. Att få tillhöra en organisation, en akademi, som erbjuder högkvalitativ utbildning där livet får plats fyller mig med energi och ödmjukhet. Tänk er att få komma till jobbet och varje morgon mötas av orden ”När vi ser och tar hänsyn till helheten kan vi nå hållbar förändring” skrivna över en hel vägg. Helheten är viktig, att vara en del i en helhet är också viktigt. Jag vill vara en del av den helhet vi tillsammans skapar på Gestaltakademin.

Det går fort nu, tempot tvingas upp och vi förlorar både oss själva och varandra i bruset. Det får inte längre ta den tid det tar att göra en sak. Vi behöver stanna upp, reflektera och ta tillbaka tiden. Tiden som det egentligen tar att göra en sak i taget. Ta tillbaka lyssnandet, förutsättningen för dialog. Gestalt är helt rätt i tiden och min förhoppning är att vi når ut till många med vårt budskap om helhet och dialog. Det är med glädje jag konstaterar att ett ökat intresse för personlig utveckling verkar finnas, grundkurserna är redan fulla, Nyfiken-på-kurserna är fulla och tisdagsseminarium överbokade, med just nyfikna människor så det bådar gott för framtiden.

Jag hoppas kunna bidra till GA med min erfarenhet av utbildning och organisation. Jag har också en förhoppning om att kunna vara med och kratta nya fält för gestalt att ta sig an, där skola/utbildning är ett sådant fält. Nu ser jag hösten an med tillförsikt och nyfikenhet.

/Lena Söderlind
Studierektor
Gestaltakademin


 
               Gestaltakademin i Skandinavien | Birger Jarlsgatan 58 | 114 29 Stockholm | 08 - 10 81 71 | info@gestaltakademin.se | © Gestaltakademin 2012