• open panel

Jag vill vara...

 

Jag är förkyld och vill va frisk. Inte så konstigt, men när jag är frisk kan jag önska att jag vore sjuk. För att få krypa in i mig själv och rå om mig själv. Varför "får" jag bara det när jag är sjuk? Varför hinner jag det bara då? Vem bestämmer vad jag får och inte får?

Att vara nöjd med det jag har. Hur ***** svårt kan det vara? Helt omöjligt! Alltid är det något jag vill förändra, byta, förnya.....förändring är det enda konstanta. Är det vad jag ska vara nöjd med? Att allt förändras hela tiden? Men när allt förändras förlorar jag mig själv. När inget förändras blir jag uttråkad. Varför ska människan vara så svar att tillfredsställa?

Så slås jag av nästa tanke.....vill jag ha svaren? Vill jag vara nöjd, jämt? Tror jag det är möjligt eller i alla fall eftersträvansvärt? "Nöjd och glad....med allt som livet ger, med allting som dig kring du ser, var nöjd med allt som livet ger." Gillar jag folk som bara går runt och är nöjda? Njaä....innerst inne tror jag nog de ljuger för sig själva och att de inte vågar ta sig an livet. Att bara vara.....när det finns så mycket att göra och uppleva och bara ett liv, nu....här. Så hamnar jag i samma läge igen inser jag. När jag har mycket att göra, många saker på gång längtar jag efter att bara få vara. Och när jag har det/tar det lugnt kryper frustrationen och rastlösheten fram och jag vill att något ska hända. Denna ständiga kamp om att hitta balans, att ha lagom mycket att göra för att också vara. Och att det lagom mycket dessutom är stimulerande, ger mig en känsla av att uppnå något. Jaha, så var det också viktigt?! För vem? Uppnå vad? Varför är det viktigt?
För att jag vill vara någon!

Svaret kom snabbt och tydligt: någon
Jag vill vara någon,
någon som betyder något
.....även för mig.

/Monica Hagbok
Administratör


 
               Gestaltakademin i Skandinavien | Birger Jarlsgatan 58 | 114 29 Stockholm | 08 - 10 81 71 | info@gestaltakademin.se | © Gestaltakademin 2012