• open panel

Var sitter den där awarenessen egentligen?

 

För gestaltpraktiker verkar awareness vara som en fin form av konst, mästerligt hanterat av både färdigutbildade och en del elever under utbildning.

För min egen del, är det något jag verkligen brottats med. Jag har sökt än här och än där - och för dem med awareness påkopplad, anas att jag vänt blicken inåt i mitt sökande. Det stämmer.

Jag undrade om det var en kunskap, men hur mycket jag än läste om awareness lärde jag mig inte ens att definiera den med ord. Jag undrade om det var en egenskap som kom av erfarenhet, men jag kunde inte vara fullt aware hur jag än förökte. Till slut frågade jag mig, lätt desperat, var sitter den där awarenessen egentligen?!?

Då började jag göra awareness istället. Det var uppenbart för mig att jag inte kunde plugga mig till awareness, inte heller var det en bristande anatomi som fattades mig, så jag började göra övningar från vår litteratur och började uppleva saker, känna och reflektera.

Ändå var jag inte aware. Fy 17!

Ändå. Innan naglarna bitits ner, fann jag nyckeln. Vilken lycka! Hela kroppen pirrade och hade jag varit med i en amerikansk film, hade det varit scenen när hjälten bestämmer sig, fixar världsfred och alla gråter av glädje.

Den fanns där - inte i mig, inte runt omkring mig - utan överallt. En evighetsmaskin som går och går och ger mig insikter och liv i varje ögonblick jag är där.

Maria, andraårselev på GALunch med awareness

 
               Gestaltakademin i Skandinavien | Birger Jarlsgatan 58 | 114 29 Stockholm | 08 - 10 81 71 | info@gestaltakademin.se | © Gestaltakademin 2012